Sem velika ljubiteljica kave, vendar sem lahko popila le eno skodelico na dan. Imam tudi zelo rada začimbe in veliko potujem. Tako sem na bližnjem vhodu poskusila razno hrano, med drugim tudi različne začimbe. Njigova kava je obogatena z različnimi začimbami, ki omilijo delovanje učinka kofeina v kavi. Najbolj znana začimba, ki jo lahko dodajamo kavi je karmadon. To začimbo sem poznala že od prej, saj sem jo redno uporabljala pri dodajanju k omakam. Ko pripravimo kavo, ki je obogatena s karmadonom, se učinek kofeina zmanjša, medtem ko se učinek presnove v možganih izboljša in tako hitreje deluje na sam organizem. Ker pogosto pijem kavo že na tešče, je takša kava, ki ima dodan karmadon lahko dobra izbira. Ta začimba namreč varuje želodčno sluznico.
V zimskem času pa si napitek kave popestrim še z drugimi začimbami. Če komu niso všeč pekoči okusi, potem mu tudi ta kava z ingverjom ne bo najbolj po godu. Ampak v zimskem času ima lahko takšna kava, kjer je dodan ingver ali črni poper, prav poživilna in ima ogrevalni učinek.
Pomembno je tudi, kako se kava z začimbami pripravi. Lahko bi najprej skuhali kavo na kalsičen način. Torej zavrejemo vodo in dodamo žličko kave in po želji sladkorja, potem pa dodamo začimbe. Vendar meni osebno takšna kava ni tako aromatična. Raje najprej pripravim zelično mešanico. To pomeni, da najprej zavrem vodo, dodam začimbe, kot so ingver, karmadon, črni popoer, vanilija ali cimet in potem pustim približno tri minute. Potem začimbe precedim skozi gosto cedilo in ponovno zavrem vodo. Šele sedaj dodam mešanico kavnih zrn, ki morajo prav tako biti izbrane kvalitete. Včasih pijem samo črno kavo z začimbami, predvsem takrat kadar želim poživljajoč učinek. Pogosto pa si po kosilu privoščim kavo s kokosovim mlekom. Takrat običajno dodam samo vanilijo. Priporočam, da preizkusite katera kava vam najbolj odgovarja in dodate različne začimbe in okuse.